SITE TRANSLATION

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

POČETNA

MEDITERANSKE IGRE I EURO KUP DOBOVA SLOVENIJA

Dana 27.10.2012.godine u Dobovi (R.Slovenija) su održane Mediteranske igre i Euro Cup u džiu-džicu borbama i duo sistemu čiji je organizator bila Slovenska džiu-džicu federacija. Takmičenje je bilo otvorenog tipa, na kojem su osim članica Balkanske džiu-džicu federacije (RS, Srbija, Crna Gora, Slovenija) učestvovale i džiu-džicu federacije drugih država.

 

Na turniru je učestvovalo 9 država (Republika Srpska, Srbija, Crna Gora, Francuska, Slovenija, Austrija, Njemačka, Italija, Senegal) sa oko 250 takmičara u tri starosne kategorije (kadeti, juniori i seniori).

 

Na takmičenju je učestvovala Reprezentacija Republike Srpske sa 9 takmičara (svrstani u 3 starosne kategorije) koji su osvojili ukupno 6 medalja i to: 3 zlatne, 2 srebrene i 1 bronzana medalja. Medalje su osvojili sledeći takmičari:

 

Redni broj

Prezime i ime

Osvojeno mjesto

Takmičarska kategorija

Ukupan broj takmičara u kategoriji

1

2

3

4

5

1.

KITIĆ Marko

2. mjesto

kadeti -66 kg

10 takmičara

2.

MALINOVIĆ  Stefan

3. mjesto

kadeti -60 kg

9 takmičara

3.

SEJMANOVIĆ Stefan

1. mjesto

kadeti +81 kg

3 takmičara

4.

BJELAN Momčilo

1. mjesto

juniori -85 kg

6 takmičara

5.

RAPIĆ Nemanja

2. mjesto

juniori +94

3 takmičara

6.

BOŽIĆ Danka

1. mjesto

juniorke -49 kg

1 takmičar

 

Takmičare su vodili treneri reprezentacije Savčić Milan i Pejić Slaviša. Na takmičenju je učestvovalo i 4 sudija Džiu-džicu saveza Republike Srpske sa kontinentalnim licencama koji su ocijenjeni vrlo dobrim ocjenama (Jović Bojan, Prpić Nataša, Jovičić Radislav i Babić Nebojša).