SITE TRANSLATION

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

POČETNA

REPREZENTACIJA DŽIU-DŽICU SAVEZA REPUBLIKE SRPSKE NA PRIJEMU KOD MINISTRA PORODICE, OMLADINE I SPORTA

Dana 04. oktobra 2013. godine predstavnike reprezentacije Džiu-džicu saveza Republike Srpske primila je prof. Nada Tešanović, ministarka Ministarstva porodice, omladine i sporta. Prijem je organizovan povodom uspjeha koji su članovi reprezentacije Džiu-džicu saveza Republike Srpske ostvarili na Desetom (otvorenom) balkanskom prvenstvu i na Prvom svjetskom prvenstvu za nade, koji su održani 28 i 29. septembra 2013. godine u Atini, Grčka.

4

Na prvenstvima koja su održana u Olimpijskom centru „Ano Liosia“ nastupilo je 15 zemalja (Grčka, Kipar, Srbija, Crna Gora, Republika Srpska, Bugarska, Belgija, Turska, Izrael, Rumunija, Danska, Holandija, Njemačka, Poljska i Rusija) sa ukupno 650 takmičara.

Reprezentaciju Republike Srpske sačinjavalo je 15 takmičara, od kojih je 11 učestvovalo na Desetom otvorenom balkanskom prvenstvu, a 4 takmičara su uzela učešće na Prvom svjetskom prvenstvu za nade. Reprezentacija Džiu-džicu saveza Republike Srpske je na Desetom balkanskom prvenstvu u ukupnom plasmanu zauzela treće mjesto, osvojivši četiri zlatne, dvije srebrene i pet bronzanih medalja.

Ministarka Tešanović je izrazila zadovoljstvo zbog ostvarenih rezultata, naglasivši značaj nastupanja pod zastavom Republike Srpske. „Ovo je jedina reprezntacija koja nastupa kao reprezentacija Republike Srpske, što je jako značajno. Sa svih velikih takmičenja vraćaju se sa medaljama i takvi rezultati zaslužuju sve pohvale. Ministarstvo će se potruditi, u okviru svojih mogućnosti , da nagradi ove njihove uspjehe“ istakla je ministarka.