SITE TRANSLATION

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

POČETNA

ECC TURNIR BREŽICE SLOVENIJA

Ekipa Republike Srpske učestvovala je na 16-tom Pokal Brežice turniru koji ima ECC (Evropski kup) status. Turnir je održan 16. Oktobra 2013. g  u Sportskoj dvorani u Brežicama - Republika Slovenija. Našu ekipu sačinjavalo je 6 takmičara i to: Jelena Stevanić, Miloš Stevanić, Danka Božić, Valerija Jović, Benjamin Jović i Igor Maksimović, kao i dvojica sudija.

Naše sudije Nebojša Babić i Bojan Jović su od strane ocjenivača JJIF-a dobili odlične ocjene za suđenje na turniru.

Na turniru pored Republike Srpske učestvovalo je još 9 zemalja (Slovenija, Srbija, Hrvatska, Poljska, Austrija, Njemačka, Crna Gora, Italija i Belgija) sa ukupno 286 takmičara u kategorijama Kadeta, Juniora i Seniora. Treba naglasiti da je sama organizacija turnira bila odlična, a kvalitet takmičara koji su nastupili  je bio iznad svih očekivanja i zasigurno je najkvalitetniji turnir na kome smo u ovoj godini učestvovali.

Naša ekipa i ako je bila mala ostvarila je odlične rezultate koji su sledeći:

Drugo mjesto su zauzeli: Miloš Stevanić u kategoriji Kadeta do 81 kg i Danka Božić u kategoriji Juniorki do 49 kg.

Treće mjesto su zauzeli: Benjamin Jović u kategoriji Seniora plus 94 kg, Jelena Stevanić u kategoriji Juniorki do 70 kg i Valerija Jović u kategoriji Juniorki do 62 kg.

Takođe moram da naglasim da su svi članovi ekipe pokazali izuzetnu kolegijalnost, prijateljstvo i sportski duh pružajući izuzetnu podršku jedni drugima u svim situacijama. Nažalost na ovom takmičenju smo imali i jednu ozbiljniju povredu oka Valerije Jović pa je zbog toga jedan dio ekipe morao ranije otići sa takmičenja kako bih Valeriju mogao na vrijeme odvesti na ljekarski pregled. Na svu sreću ljekari su u Banja Luci sanirali povredu i Valerija se lagano oporavlja, a velika zahvalnost za to ide Sekretaru JJSRS Nataši Prpić.

Sve u svemu je ovo bilo jedno odlično takmičenje koje je pokazalo da i u velikoj konkurenciji naši takmičari mogu ostvariti odlične rezultate.