SITE TRANSLATION

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

POČETNA

Balkan Open World Cup U15 - Results

Džiu-džicu savez Republike Srpske je od 25. do 27. septembra 2015. godine u sportskoj dvorani Borik u Banjaluci bio domaćin XII otvorenog balkanskog prvenstva i Svjetskog kupa za kategoriju „nade“ (do 15 godina).

U navedena tri dana u Banjaluci je boravilo 640 učesnika takmičenja iz 19 država - Austrija, Belgija, Bugarska, Crna Gora, Danska, Grčka, Hrvatska, Italija, Izrael, Kipar, Njemačka, Poljska, Rumunija, Rusija, Slovenija, Srbija, Turska, Ukrajina i Republika Srpska, od čega 520 takmičara koji su se takmičli u džiu-džicu borbama, duo sistemu i ne-vaza tehnikama.

S obzirom na značaj takmičenju su prisustvovali i Theodoropoulos Panagiotis, predsjednik Svjetske džiu-džicu federacije, Borissov Tomo, podpredsjednik Svjetske džiu-džicu federacije, Quenza Dario, predsjednik Evropske džiu-džicu federacije, Robert Perc, sekretar Evropske Džiu-džicu federacije i Poulikidis Anastasios, predsjednik Balkanske džiu-džicu federacije.

Theodoropoulos Panagiotis, predsjednik Svjetske džiu-džicu federacije, koji je svečano otvorio takmičenje rekao je da mu je drago što je učešće na Otvorenom balkanskom prvenstvu i Svjetskom kupu učestvovao ovako veliki država sa brojnim reprezentacijama, te da su se Republika Srpska, Banjaluka i Džui-džicu savez Republike Srpske ponovo pokazali kao dobri domaćini.

Radislav Jovičić, predsjednk Džiu-džicu saveza Republike Srpske se na zatvaranju takmičenja zahvalio takmičarima, sudijama i trenerima na sportskom ponašanju i fer-pleju tokom takmičenja, te izrazio želju da se uskoro ponovo vidimo u Republici Srpskoj na nekom drugom takmičenju. Istom prilikom, se zahvalio članovima upravnih odbora svjetske, evropske i balkanske džiu-džicu federacije na ukazanom povjerenju i pruženoj podršci u organzovanju takmičenja.

Najbolje rezultate ekipno ostvarili su takmičari Slovenije, drugi su bili takmičari Rusije, a treći takmičari Rumunije. Na takmičenju je učestvovao 81 takmičar iz Republike Srpske koji su zauzeli osmo mjesto ekipno, sa osvojenih 25 medalja ukupno, od čega 5 zlatnih, 11 srebrenih i 9 bronzanih.

U ekipnom plasmanu samo za XII otvoreno balkansko prvenstvo prvo mjesto je osvojila ekipa Slovenije, drugo ekipa Izraela, a treće ekipa Rumunije.

2

Balkan Open World Cup U15 - Results